top of page

Працівників мобілізують. Що можна зробити?

Оновлено: 14 черв. 2022 р.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03 березня 2022 року №194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» установлено порядок бронювання військовозобов’язаних (фактично — надання працівникам відстрочки від мобілізації терміном до 6 місяців) за органами державної влади, іншими державними органами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби Збройних Сил, інших військових формувань, населення в умовах правового режиму воєнного стану.


Дія цієї постанови поширюється також і на уповноважені банки, що залучаються до роботи (здійснення операцій) в умовах особливого періоду.


Затверджений порядок передбачає, що:

1) Органи державної влади, інші державні органи подають Міністерству економіки погоджені Міністерством оборони пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних у відповідних сферах управління, галузях національної економіки, на підприємствах, в установах і організаціях за встановленою формою з відповідним обґрунтуванням;


2) Міністерство економіки узагальнює подані органами державної влади, іншими державними органами пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних і протягом одного робочого дня приймає відповідне рішення (термін дії відстрочки не більше шести місяців) та надсилає його Міністерству оборони, а також зазначеним органам.


!!! Зміни: Звертаємо Вашу увагу на те, що лист на бронювання та додаток до нього тепер надсилається виключно у військову адміністрацію (за місцем реєстрації компанії).


Зважаючи на це, Спілка рекомендує своїм членам звертатись до обласних військових адміністрацій (за місцем реєстрації компанії у відповідній області), а для міста Києва – районних у місті Києві адміністрацій (за місцем реєстрації компанії у відповідному районі) із відповідними обґрунтуваннями щодо необхідності бронювання військовозобов’язаних, які задовольняють потреби Збройних Сил, інших військових формувань, населення (далі — підприємства, установи і організації) в умовах правового режиму воєнного стану.


Копію звернень прохання надсилати Спілці для узагальнення та підтримки прийняття рішень у Міністерстві економіки України.

bottom of page